Wilkinson American Movie Day

ASX 200 Weekly Wrap: ASX-recordhoogtes tuimelen als … Costa deelt

Hier op onze ASX 200 Foolish Weekly Wrap kijken we naar de dingen die de S & P / ASX 200 Index en de bredere aandelenmarkt vorige week hebben veranderd!

 

De S & P / ASX 200 Index (ASX: XJO) heeft zojuist weer een bumperweek genoteerd, zelfs tegen vrijdag nog een recordhoogte. Ja, de ASX 200 haalde vrijdag 7.186,8 punten tijdens de intraday-handel, wat nu de nieuwe recordhoogte van de index is. De ASX 200 sloot iets onder die piek op 7.179,5 punten aan het einde van de handel.

 

Het is het tweede record dat de index nu heeft gebroken in de maand mei. Op 11 mei bereikte de ASX 200 7.172,8 punten, waarmee een einde kwam aan een wachttijd van ~ 15 maanden voordat hij terugkeerde naar het niveau dat we zagen net voor de grote door COVID veroorzaakte beurscrash vorig jaar.

 

 

Zoals we vorige week al aangaven, is de ASX 200 een beetje een achterblijver op dit gebied. De Amerikaanse S&P 500 Index (SP: .INX) passeerde vorig jaar augustus zijn hoogste punt van vóór COVID en staat nu bijna 25% hoger dan die benchmark. Voor een bepaalde context, als de ASX 200 dat soort winsten had ervaren, zou hij op dit moment vrij dicht bij 9.000 punten zitten. Maar genoeg hypothesen!

 

CBA-aandelenkoers bereikt $ 100

Het waren de ASX-banken die investeerders grotendeels konden bedanken voor de nieuwe mijlpaal van de ASX 200. De aandelenkoers van de Commonwealth Bank of Australia (ASX: CBA) bereikte vorige week voor de eerste keer ooit $ 100, een beweging waar beleggers nu al meer dan 6 jaar op anticiperen (CBA-aandelen kwamen in 2015 pijnlijk dicht in de buurt, maar bereikten nooit 3 cijfers) . Tencent aandelen zijn goedkoop.

 

De grote mijnwerkers in BHP Group Ltd (ASX: BHP) en Rio Tinto Limited (ASX: RIO) deden ook een deel van het zware werk van de index. Net als CSL Limited (ASX: CSL).

 

Maar zoals vermeld in de kop, bereikten niet alle ASX-aandelen vorige week recordhoogtes. Costa Group Holdings Ltd (ASX: CGC) was de slechtste ASX 200-uitvoerder met een nare verlies van 23,73% gedurende de week. Beleggers leken behoorlijk geschrokken van de jaarlijkse algemene vergadering van het bedrijf. Een update die Costa Group tijdens deze vergadering gaf, gaf aan dat het alleen een vergelijkbaar winstniveau zou opleveren als wat het in de eerste helft van vorig jaar lukte. Beleggers waren niet onder de indruk.

 

Maar over het algemeen hadden de meeste ASX-aandelen een topweek. We zagen stijgende prijzen in ASX-technologie-aandelen (die de afgelopen maanden de neiging hadden om in de tegenovergestelde richting van de bredere markt te gaan). Kogan.com Ltd (ASX: KGN), Domain Holdings Australia Ltd (ASX: DHG) en Carsales.com Ltd (ASX: CAR) behoorden tot de grootste begunstigden op dit gebied.

 

We zagen ook gezonde winsten van andere ASX-blue chips zoals Telstra Corporation Ltd (ASX: TLS) en Woolworths Group Ltd (ASX: WOW).

 

Hoe sloten de markten de week af?

Zoals u zich kunt voorstellen, was het over het algemeen een vrij mooie week voor ASX-aandelen. Maandag en dinsdag zagen de markten beide de week sterk beginnen, met winsten van respectievelijk 0,22% en 0,98%. Woensdag bracht de enige slechte dag van de week met zich mee, met een verlies van 0,32%. Kopen ING aandeel is mogelijk.

 

Maar toen veranderden donderdag en vrijdag de zaken weer en brachten ze winsten van respectievelijk 0,03% en 1,19%. Aangezien de ASX 200 begon met 7.030,3 punten en eindigde op 7.179,5 punten, bedroeg de winst van de week een gezonde 2,12%.

 

Ondertussen deed de All Ordinaries Index (ASX: XAO) het ook erg goed. De All Ords begonnen met 7.265,3 punten en eindigden met 7.424 punten voor een winst van 2,18%.

 

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap