Wilkinson American Movie Day

Dingen die nieuwe creditcardgebruikers moeten weten

1. Kies je kaart (en) zorgvuldig

Creditcards zijn niet allemaal hetzelfde en u moet de kaart (en) kiezen die het beste bij uw behoeften en bestedingspatroon passen. Als u bijvoorbeeld de neiging heeft om creditcards op een groot aantal verschillende plaatsen te gebruiken, kunt u kiezen voor een cashback- kaart voor algemeen gebruik. Als u het grootste deel van uw boodschappen op Amazon.com doet, wilt u misschien een kaart die u een royaal percentage geld teruggeeft bij Amazon. Iedereen die worstelt met creditcardschulden kan goed bediend worden door een kaart met lage rentetarieven. Degenen die veel reizen, willen misschien punten of mijlen verzamelen die kunnen worden toegepast op reizen. Je kunt een creditcard aanvragen via 123creditcardvergelijk.

2. Breng alleen in rekening wat u zich kunt veroorloven

Het lijkt misschien een voor de hand liggend advies, maar genoeg mensen negeren het om het de moeite waard te maken om te benadrukken: als je dingen oplaadt die je niet kunt betalen, leef je boven je stand, en dat is nooit een recept voor succes. Als u financiĆ«le doelen heeft – misschien zelfs met vervroegd pensioen – moet u ernaar streven onder uw middelen te leven. Creditcard van Mastercard kunnen verleidingen moeilijk te weerstaan maken, want het enige wat u hoeft te doen is het plastic eruit halen voor onmiddellijke bevrediging. Als je zelfbeheersing verbeterd moet worden, werk dan aan het ontwikkelen van meer discipline en terughoudendheid in jezelf. En de volgende tip helpt je om je uitgaven onder controle te houden.

3. Betaal uw rekeningen elke maand volledig af – en op tijd

Als u alleen in rekening brengt wat u zich kunt veroorloven, kunt u uw creditcardrekeningen elke maand volledig betalen – en dat moet u absoluut doen. Zorg ervoor dat u uw rekeningen ook op tijd betaalt. Als u te laat bent met een enkele betaling, zullen sommige kaarten uw rentetarief onmiddellijk en automatisch verhogen naar de stratosfeer – vaak tot tussen 25% en 30%! (Dit wordt een “APR-boete” genoemd.) Als u met kaarten winkelt, is het slim om op deze functie te letten en deze te vermijden.) Een late vergoeding wordt ook vaak geheven, en dat kan oplopen tot $ 27 voor uw eerste overtreding en meer dan dat voor volgende overtredingen. Te laat betalen, kan ook uw allerbelangrijkste credit score doen krimpen, wat u meer kost wanneer u geld wilt lenen.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap