Wilkinson American Movie Day

Iedereen heeft tegenwoordig Netflix, daardoor zijn films een stuk minder populair aan het worden in 2020

Dit is misschien geen algemeen aanvaarde mening, maar het lijkt er echt op dat films niet meer zo populair zijn. Dat wil niet zeggen dat we ze niet meer kijken, want we kijken waarschijnlijk meer films dan ooit tevoren. Mensen downloaden nu illegaal alle nieuwste films en kunnen er zoveel van kijken als ze willen.

Al deze keuze heeft de film waarschijnlijk niet populairder gemaakt, maar juist meer wegwerpbaar. In het verleden waren films dingen die mensen echt op prijs stelden en die ze steeds weer opnieuw zouden bekijken. Tegenwoordig kunnen velen van ons een film bekijken en zullen ze al vergeten zijn waar het over ging tegen de tijd dat de credits rollen.

De problemen van teruglopende populariteit liggen bij de films zelf

Veel van het probleem lijkt te liggen bij de films zelf. Het is alsof de grote producenten van deze films gewoon geen idee├źn meer hebben en steeds maar weer hetzelfde blijven herhalen.

Ze geven misschien een fortuin uit aan special effects en gimmicks, maar uiteindelijk is het meestal gewoon een remake van bekende verhalen. Het is alsof de grote filmmakers in Hollywood hun mojo hebben verloren en niets meer te zeggen hebben; iets dergelijks lijkt ook elders in de filmindustrie te gebeuren. Er is nog steeds af en toe diamant, maar de algemene trend lijkt neerwaarts te gaan.

De populariteit van films gaat steeds meer achteruit

Een andere grote reden voor de daling van de populariteit van films is het feit dat ze nu zo gemakkelijk gratis te verkrijgen zijn. Als je een internetverbinding en een computer hebt, kun je dag en nacht films bekijken zonder dat je ooit zonder opties komt te zitten.

Het gemak waarmee mensen de nieuwste film in handen kunnen krijgen heeft de waarde van de film verminderd en met zoveel keuze is het gewoon moeilijker om indruk te maken. Wanneer je tien films per dag illegaal kunt bekijken zonder ervoor te betalen, neemt dat de waarde van de ervaring wel weg.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap